Gel exfoliant facial


Hola! Com va? A punt pels preparatius de festes de Nadal? I si ens posem guapes per aquests dies? Podem començar per preparar la pell del rostre. Avui et porto una recepta d’un exfoliant que no et deixarà indiferent.

El que fan els productes exfoliants es que retiren les cèl·lules mortes de la pell, activant la circulació de la zona i regenerant-la per donar-li salut a la epidermis.

La pell es va renovant, es a dir, té la capacitat espontània de restaurar les cèl·lules mortes per cèl·lules noves, però conforme passa el temps, aquesta renovació es torna més lenta, d’aquesta manera les cèl·lules mortes es queden a la superfície obstruint el creixement de les cèl·lules noves, i com a conseqüència, la pell es torna apagada, sense llum, formant una barrera que impedeix que els cosmètics penetrin correctament, perd la seva oxigenació i humectació natural.

Per això, es important anar exfoliant la pell per ajudar en aquest procés d’eliminació de cèl·lules mortes que queden adherides a la superfície de la pell per mantenir-la sana, visiblement fresca i fina, lluminosa i uniforme. L’exfoliació ens ajudarà a la regeneració epidèrmica, la pell respirarà i absorbirà els nutrients i principis actius dels cosmètics millor i estimularà la oxigenació cel·lular.

S’ha de tenir en compte de la freqüència en que es realitza l’exfoliació, com es realitza i amb quin producte. Si es fa molt sovint, la pell queda desprotegida davant les agressions externes, s’altera el film hidrolipídic que recobreix la pell. Per tant, dependrà del tipus de pell i de les necessitats que té aquesta pell. Sempre millor deixar-se aconsellar per un professional que et dirà què convé en cada cas.

La recepta que porto avui es d’un exfoliant en forma de gel i amb un granet petitó que es tracta d’un micronitzat de pinyol de raïm. Es un exfoliant suau, que no rasca massa (ideal per pells sensibles), fàcil d’aplicar i que et deixa la pell suau, fina, fresca i agradable.Ingredients per 50 ml:

43 ml Hidrolat de Lavanda
2 ml d’oli de Macadamia
4 gr de micronitzat de pinyol de raïm
0,5 gr de goma xantana
10 gotes d’oli essencial de Lavanda
8 gotes de conservant (sharomix)

Procediment:

Pesem els ingredients.

En un pot hi aboquem la l’oli de macadamia, l’oli essencial de lavanda, el conservant i la goma xantana. Barregem bé.

En un altre pot hi posem l’hidrolat.

Seguidament posem la fase aquosa (en aquest cas l’hidrolat) al recipient de l’oli (el pot anterior), i remenem fort, energèticament. Veurem com  a mesura que anem remenant es va gelidificant. Ara es el moment de posar-hi el micronitzat. Seguir barrejant fins que quedi tot  ben integrat.

Per últim només queda envasar.

L’oli de Macadamia es un oli de tacte sec molt penetrant i agradable que deixa la pell suau i rejovenida. L’oli essencial de lavanda es calmant, ideal per pells sensibles, i un regenerant cutani. La goma xantana es el que donarà forma de gel. I el micronitzat serà el granet que ens farà d’exfoliant suau.Per aplicar-ho primer s’ha de netejar la pell amb un producte adequat, després posa’t una mica d’aquest exfoliant a la mà i aplica-t’ho al rostre amb massatges circulars, suaument, sense pressa. No et deixis el coll i vigila al voltant dels ulls. Seguidament treu-t’ho amb aigua, eixuga’t a tocs amb una tovallola, aplica’t un tònic i després una crema hidratant. Veuràs quina pell tant fina i agradable que et queda.

Que tinguis un bon dia!

Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada